Porsche en Red Bull toch niet met elkaar in zee

Volgens F1-Insider komt er geen huwelijk tussen Red Bull Technology en Porsche. Dat meldt die website op basis van uitspraken van niemand minder dan Helmut Marko, Red Bulls F1-topman. “Porsche wordt geen aandeelhouder van Red Bull.” Dat is klare taal. Aanvankelijk werd vermoed dat Porsche een aandeel van minstens 50 procent in het raceteam zou nemen.
Dat Porsche en Red Bull geen innige samenwerking aangaan, betekent dat Red Bull op jacht moet naar een andere partner om zijn motoren mee te ontwikkelen. Momenteel doet de racestal dat met Honda. Beide partijen hebben een overeenkomst tot en met 2025. Daarna zou Porsche de ontwikkeling van Red Bulls F1-motoren op zich nemen. Christian Horner zei onlangs bij Sky dat Red Bull zelf motoren kan ontwikkelen. Daarbij is het mogelijk dat Red Bull zijn samenwerking met Honda tot na 2026 verlengt. Volgens de geruchtenmolen heeft Porsche nu McLaren in het vizier om een samenwerking mee aan te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy