Oscar Piastri wordt nieuwe F1-coureur van McLaren

Oscar Piastri was sinds begin 2020 verbonden aan het Formule 1-team van Alpine (voorheen Renault), maar debuteert in 2023 in de Formule 1 bij het team van McLaren. De Australiër verraste afgelopen zomer door tegen te spreken dat hij de vertrekkende Fernando Alonso bij Alpine op zou volgen, hoewel Alpine verklaarde dat dat het geval was. Toen ging al gelijk het gerucht rond dat hij achter de schermen bij de concurrenten van McLaren aan een contract werkte en dat blijkt inderdaad het geval. McLaren legt Piastri voor meerdere jaren vast. Het gaat dus om een vrij omvangrijk contract. Alpine moet nu definitief op zoek naar een andere coureur om Alonso mee te vervangen.
Piastri (21), die landgenoot Daniel Ricciardo opvolgt, heeft enkele veelbelovende jaren in de racerij achter de rug. Afgelopen jaar werd hij kampioen in de Formule 2 met het team van Prema Racing. Een jaar eerder wist hij ook al kampioen te worden in de F3, eveneens met Prema. In 2019 eindigde hij als eerste in de Formula Renault Eurocup. “Ik ben enorm opgewonden dat ik mijn F1-debuut mag maken met zo’n prestigieus team als McLaren en ik ben erg dankbaar voor de kans die mij is geboden. Het is een lange traditie van het team om jong talent een kans te geven en ik kijk ernaar uit om samen met Lando hard te werken om het team naar voren te helpen,” aldus Piastri.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy