Ook in 2023 lagere accijns op brandstof

De energieprijzen rijzen de pan uit, met als gevolg dat er bij de pomp menig traantje wordt weggepinkt. Het kabinet verlaagde met ingang van 1 april de accijns op een liter benzine met 17,3 cent. De accijns op een liter diesel daalde met 11,1 cent en die op een liter lpg en lng met 4,1 cent. De lagere accijns op brandstoffen zou in ieder geval tot eind van dit jaar van toepassing zijn. RTL Nieuws meldt nu dat de lagere brandstofaccijns ook in 2023 geldt. Echter niet het hele jaar.
RTL Nieuws meldt op basis van ingewijden dat de verlaging van de brandstofaccijns geldt tot 1 juli 2023. De beslissing om de periode te verlengen maakt naar verluidt deel uit van een pakket met een omvang van zo’n €16 miljard.
Volgens United Consumers bedraagt de Gemiddelde Landelijke Adviesprijs (GLA) van een liter benzine (Euro95, E10), €2,18. Op 8 juni bereikte de GLA voor een liter benzine met €2,504 een pijnlijke recordhoogte. De Gemiddelde Landelijke Adviesprijs van een liter diesel bedraagt op moment van schrijven €2,20 en daarmee is een liter diesel tegenwoordig dus duurder dan een liter benzine. De GLA van een liter lpg bedraagt €1,07.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy