'Nieuwe Honda Civic Type-R 330 pk sterk'

De Civic-adepten van CivicXI.com hebben naar eigen zeggen de specificaties van de nieuwe Honda Civic Type-R opgedoken in de brochure van de nieuwe koning van het Civic-gamma. De nieuwe Honda Civic Type-R krijgt volgens die gegevens een 330 pk en 420 Nm sterke 2.0, een geblazen viercilinder benzinemotor. De motorcode in de brochure is gelijk aan die van de krachtbron in de vorige Type-R, wat erop wijst dat de 2.0 in de nieuwe Civic Type-R een doorontwikkeling is van het hart van de vorige.
In de vorige generatie Honda Civic Type-R was de 2.0 goed voor 320 pk en 400 Nm. De toerentallen waarbij het maximale vermogen en het maximale koppel wordt vrijgegeven, zijn met achtereenvolgens 6.500 tpm en 2.500 tpm onveranderd. Het wagengewicht van de nieuwe Type-R zou met 1.390 kilo echter 10 kilo boven dat van zijn voorganger liggen.
Hoe dan ook: de nieuwe Civic Type-R belooft weer een waar bommetje te worden waar auto’s als de Volkswagen Golf GTI een behoorlijke kluif aan krijgen om ‘m wat stuurpret betreft te verslaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy