Eerste serie Polestar 6 nu al uitverkocht

Op 16 augustus kondigde Polestar de komst aan van een volledig nieuw model: de Polestar 6. De Polestar 6 wordt de productieversie van de in maart dit jaar gepresenteerde 02 Concept. Net als dat studiemodel krijgt de Polestar 6 twee elektromotoren die samen goed zijn voor maar liefst 884 pk en 900 Nm. De Polestar komt pas in 2026 op de markt en van de beresterke elektrische cabriolet komt aanvankelijk enkel een speciale introductieversie. Polestar sloeg de orderboeken van die tot 500 stuks gelimiteerde Polestar 6 LA Concept Edition op 16 augustus direct open. Binnen een week waren alle productieplekken al vergeven, meldt Polestar nu.
Later dit jaar slaat Polestar de orderboeken open van de reguliere versies van de Polestar 6. De zullen echter pas na de speciale introductieversie gebouwd worden. Ongetwijfeld krijgen ze een milder prijskaartje dan die LA Concept Editions, daar vraagt Polestar namelijk minimaal een kleine € 2 ton voor.
De Polestar 6 komt zoals gezegd pas in 2026 op de markt. Eerst komt het merk met een drietal veel relevantere nieuwe elektrische auto’s. Dit jaar nog komt de Polestar 3, een kloeke elektrische SUV waar AutoWeek je onlangs niet alleen al de technische specificaties, maar ook al de prijzen van kon vertellen. In 2024 volgt de Polestar 4, een kleinere elektrische SUV met een aflopende daklijn die als sportiever model in de markt wordt gezet. Elektrisch vlaggenschip Polestar 5, een concurrent van auto’s als de Porsche Taycan, staat voor omstreeks 2024/2025 gepland. Die Polestar 5 auto kon AutoWeek je eerder al vanuit alle hoeken laten zien. De Polestar 6 maakt gebruik van dezelfde techniek als de 5. In 2030 komt Polestar met wat het een ‘klimaatneutrale’ auto noemt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy