Toyota bZ3: nieuwe elektrische sedan

Uit de database van het Chinese Ministerie van Transport en Informatie Technologie heeft AutoWeek foto’s opgedoken van de Toyota bZ3, een volledig elektrische sedan die we je eerder al op patentbeeld konden laten zien. Net als elektrische SUV bZ4X staat de auto op het e-TNGA-platform, de speciaal voor puur elektrische auto’s van het merk bestemde modulaire basis. In tegenstelling tot de bZ4X maakt de bZ3 gebruik van technologie van het Chinese BYD.
De Toyota bZ3 is een 4,73 meter lange, 1,84 meter brede en 1,48 meter hoge elektrische sedan die overduidelijk is overgoten met de designtaal die het merk op de bZ4X introduceerde. Die afmetingen zijn interessant, de bZ3 is daarmee wat formaat betreft namelijk vergelijkbaar met de Tesla Model 3. De sedan heeft in de portieren verzonken handgrepen en komt op – afhankelijk van de gekozen versie – 16- tot 18-inch lichtmetalen wielen.
De bilpartij van de Toyota bZ3 vertoont invloeden van de eerste generatie Toyota Mirai.
Uitgebreide technische informatie hebben we nog niet, maar we weten dat de door de Chinese joint-venture FAW Toyota te verkopen elektrische Toyota een accupakket van het Chinese BYD gebruikt. Wel kunnen we al melden dat de auto beschikbaar komt met een 184 pk sterke elektromotor op de achteras én dat er een versie komt met een 245 pk krachtige elektromotor op de achteras. Beide motorversies leveren de bZ3 een topsnelheid op van 160 km/h. Helaas is de actieradius van de minimaal 1.835 kilo wegende Toyota bZ3 nog niet bekend.
Toyota liet eind 2021 maar liefst 15 nieuwe concept-cars zien. Daar zat onder meer de bZ SDN tussen, een conceptuele versie van de Toyota bZ3 die je op deze foto’s ziet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy