Recordaantal orders voor Hyundai Ioniq 6 op eerste dag

Het (pre-)orderen van de Hyundai Ioniq 6 ging op 23 augustus van start. Op die dag werd het genoemde aantal handtekeningen verzameld. Hoeveel dat precies is, illustreert de eerdere Hyundai Ioniq 5. Hoewel dat elektrische model evenmin over aandacht te klagen heeft, werden er destijds op de eerste dag ‘slechts’ 23.760 stuks besteld.
Hyundai benadrukt dat naast het bijzondere uiterlijk ook het grotere rijbereik van de ‘6’ wordt gewaardeerd door de klanten in het thuisland. In Europa wordt dat voor de zuinigste versie zelfs 610 km, tegen 507 km voor een vergelijkbare Ioniq 5. In Korea liggen die aantallen door een andere testcyclus lager, maar blijft het verschil natuurlijk groot. Logisch, want de Ioniq 6 blinkt uit door zijn goede stroomlijn. De gedachte dat de sedan door de opkomst van de EV weleens een serieuze comeback zou kunnen maken, wordt in ieder geval gesterkt door deze hartelijke ontvangst voor de Ioniq 6.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy