‘Xiaomi en BAIC praten over EV-productie’

In 2019 sijpelde al naar buiten dat Xiaomi, bekend van smartphones die ook gewoon in Nederland te krijgen zijn, elektrische auto’s wil gaan bouwen. Zelfs de link met de Chinese autogigant BAIC is al eens gelegd, maar dan wel in direct verband naar diens momenteel wat onder de radar verkerende Borgward-tak. Die link wordt in het nieuwe bericht losgelaten.
Bloomberg meldt dat Xiaomi en BAIC in gesprek zijn over een samenwerkingsverband op het gebied van elektrische auto’s. Daarbij zou het specifiek gaan over de productie, die bij andere nieuwkomers in autoland steevast een lastige hobbel blijkt. Samenwerken met een bedrijf dat hier al ervaring mee heeft, zoals BAIC, lijkt dan ook geen slecht idee. Volgens de ingewijden die Bloomberg sprak, wordt onder meer bekeken of Xiaomi zich deels kan inkopen in een fabriek van de joint-venture die BAIC heeft met het Zuid-Koreaanse Hyundai.
Foto: een BAIC BJ30, die verder niets met Xiaomi te maken heeft. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy