Verstappen en Leclerc starten achteraan in België

De nummers 1 en 2 in het wereldkampioenschap Formule 1 zullen niet vanaf voorin het veld aan de Grand Prix van België beginnen. Zowel Max Verstappen als Charles Leclerc ontvangt een gridstraf voor het wisselen van motoronderdelen. Het gaat volgens De Telegraaf-journalist Erik van Haren om een wissel van zowel de motor als de versnellingsbak. Beide coureurs zaten al aan het maximale aantal motoren en versnellingsbakken voor dit seizoen en krijgen daarom de gridstraf.
Voor het wisselen van een verbrandingsmotor geldt een gridstraf van 10 plaatsen, bij een tweede keer dat het maximale aantal per seizoen wordt overschreden krijg je 5 plaatsen straf. Een extra versnellingsbak aanspreken is, net als bij de eerste keer een motorwissel, goed voor 10 plaatsen straf. Leclerc gaat al voor de tweede keer voor een nieuwe motor en zou daar dus slechts 5 plaatsen straf voor krijgen, maar waarschijnlijk worden er bij hem meer onderdelen vervangen die een gridstraf opleveren. Al met al is het in ieder geval genoeg om zowel Verstappen als Leclerc helemaal achteraan te laten starten zondag.
De twee rivalen moeten dus een flinke inhaalrace rijden om goede punten te scoren. Dat zowel Red Bull als Ferrari voor Spa heeft gekozen voor de wissels, is goed verklaarbaar. Hier is het immers relatief makkelijk om je een weg naar voren te banen. Op Zandvoort, waar de F1 volgende week rijdt, is dat zeer zeker niet het geval. Voor Verstappen in het bijzonder is het fijn dat hij met een verse motor en zonder straffen aan de slag kan in zijn thuisrace volgende week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy