Lada heeft weer airbags

Luchtig Lada-nieuws. Medio juni meldde Lada’s moederbedrijf AvtoVaz dat het de productielijn van de Granta weer had aangeslingerd. De Granta werd vooralsnog alleen geproduceerd in Classic-trim, die het voortaan zonder ABS, airbags, gordelspanners en een startonderbreker moest doen. Langzaam maar zeker krijgt Lada de boel weer op orde en nu meldt AvtoVaz vol trots dat de Granta-familie weer met airbags is uitgerust. Vanaf nu heeft elke Granta van modeljaar 2023 voorin twee airbags.
Lada Granta
Eerder wist Lada de optielijst van de enig leverbare Granta, de Classic, weer uit te breiden met airco. Daarnaast kwam Lada met een nieuwe Club- en Quest-uitvoeringen met standaard een verwarmbare voorruit, parkeerpiepers en stoelverwarming.
De Granta was in juni het eerste model dat Lada weer kon produceren nadat het zich genoodzaakt zag zijn complete productie stil te leggen. Renault Group zette eerder een streep door zijn Russische activiteiten en droeg zijn aandeel in AvtoVaz over aan NAMI, het Russische Centrale Onderzoek- en Ontwikkelingsinstituut voor auto’s en aandrijflijnen. AvtoVaz moest onder meer op jacht naar nieuwe (niet-Westerse) leveranciers van tal van componenten. Zoals gezegd was de Granta de eerste auto van Lada die weer werd gebouwd. Niet lang daarna kwam ook de productie van de Niva Legend, de oer-Niva dus, weer op gang. Ook wordt de Niva Travel weer gebouwd, maar Lada’s succesnummer Vesta, de Largus en X-Ray produceert AvtoVaz nog altijd niet. Die modellen staan stuk voor stuk op een platform van Renault-Nissan en dus heeft Lada een grotere kluif aan het terugbrengen van deze modellen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy