Volkswagen en Mercedes in zee met Canada voor EV-accu's

Onder toeziend oog van de Duitse bondskanselier Olaf Scholz en de Canadese premier Justin Trudeau hebben afzwaaiend Volkswagen Group-CEO Herbert Diess en Mercedes-Benz-CTO Markus Schäfer in Toronto het MoU ondertekend. In dat memorandum van overeenstemming staan nog geen concrete afspraken, maar spreken beide partijen wel af gezamenlijk naar de mogelijkheden van Canadese grondstoffenlevering voor EV-accu’s te kijken.
Waar Mercedes-Benz het vooralsnog enkel over grondstoffen heeft, zegt Volkswagen ook te overwegen een Noord-Amerikaanse accufabriek te openen. In het licht van deze overeenstemming lijkt Canada dan dus een grote kanshebber. Volkswagen wil in ieder geval een Canadees kantoor openen voor zijn dochteronderneming PowerCo, om de realisering van Noord-Amerikaanse accuproductie te versnellen. Mercedes-Benz zegt in gesprek te zijn met het Canadese Rock Tech Lithium voor de jaarlijkse levering van 10.000 ton lithiumhydroxide voor EV-accu’s. Die levering zou in 2026 van start moeten gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy