Elektrische Opel Zafira-e Life krijgt camperversie

Opel levert in onder meer Duitsland al twee kampeerversies van de Zafira Life: de Crosscamp Life en Crosscamp Lite. Die hebben altijd een dieselmotor onder de kap. Nu krijgt ook de elektrische variant van die ruimtelijke personenauto een dergelijke variant: de Crosscamp Flex.
Net als de Crosscamp Life en Crosscamp Lite is de nieuwe Flex-variant die Opel van de elektrische Zafira-e Life toont in samenwerking met camperspecialist Crosscamp ontwikkeld. Net als de reguliere elektrische versie van de Zafira-e Life zit er in de bodem een 75 kWh accu waarmee de ruimtereus tot 322 kilometer ver komt. De Crosscamp Flex heeft echter een tweede batterij aan boord, al betreft dat een 95 Ah-exemplaar dat zaken als de verlichting, de koelbox en de USB-poorten van elektriciteit voorziet.
De Opel Zafira-e Crosscamp Flex heeft natuurlijk meer dan dat. Er is een keukenblokje aan boord, een wasbak en zelfs een gasfornuisje. Daarnaast geeft Crosscamp de Opel Zafira-e Life in kampeerautotrim inbouwkasten, tanks voor drink- en afvalwater én natuurlijk een achterbank die om te toveren is tot een slaapplek voor twee personen. Kun je dan slechts met z’n tweeën op reis? Welnee. De Zafira-e Life Crosscamp Flex heeft een hefdak met direct eronder nog twee slaapplekken.
De Zafira-e Crosscamp Flex debuteert tijdens de Caravan Salon in Düsseldorf die op 26 augustus zijn poorten opent. Specifieke informatie voor de Nederlandse markt is er op dit moment nog niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy