Australië wil speciale rijlessen verplichten voor supercar-eigenaren

Een supercar kan in de verkeerde handen levensgevaarlijk zijn en helaas blijkt dat nog wel eens. Iedereen met een rijbewijs en genoeg geld kan achter het stuur van een Lamborghini Aventador of Ferrari SF90 kruipen, maar zulke auto’s vragen om een rustige rechtervoet of adequate voertuigbeheersing. Een Lamborghini Huracán-eigenaar uit Australië beschikte kennelijk over geen van beiden toen hij in 2019 een vrouw doodreed. Die zaak zette de premier van Zuid-Australië, Peter Malinauskas, ertoe aan om de wetgeving aan te passen omtrent supercars.
Bij het Australische CarExpert lezen we dat Malinauskas nog dit jaar een wet wil doorvoeren die supercar-eigenaren verplicht tot het nemen van speciale rijlessen. Daarin wordt aangeleerd hoe je rijdt met een auto met veel vermogen en uiteindelijk volgt er ook een beoordeling van de voertuigbeheersing. Volstaat die niet, dan mag je geen supercar rijden en ook niet kopen. Wie er wel mee om kan gaan, krijgt een speciaal rijbewijs. Het is niet helemaal helder waar de grens getrokken wordt tussen een reguliere auto en een supercar. Overigens ligt er ook een wetsvoorstel klaar dat het uitschakelen van tractiecontrole verboden maakt. Vaak is immers met een druk op de knop van een prima tembare sportauto een losgeslagen beest te maken waar de gemiddelde sterveling amper nog raad mee weet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy