Lamborghini uitverkocht tot in 2024

Het gaat goed bij Lamborghini. Althans, wel als het aankomt op het aantal bestellingen dat binnenkomt. Waar begin dit jaar al bijna alle productieplaatsen voor 2022 volgeboekt waren, is nu zelfs heel 2023 al bezet wat dat betreft. Dat meldt topman Stephan Winkelmann tegenover Bloomberg. De CEO verklaart dat als je nu een nieuwe Lamborghini bestelt, je die op zijn vroegst begin 2024 geleverd kunt krijgen. Geduld is een schone zaak, zullen we maar zeggen.
Hoewel het aangeeft dat Lamborghini goed in trek is, is het niet alleen maar positief nieuws voor het merk. Als je enkele tonnen neerlegt voor een auto, is het nogal teleurstellend als je vervolgens anderhalf jaar moet wachten voordat je er eindelijk mee op pad kunt. Ook kun je stellen dat Lamborghini kennelijk wat betreft de productiecapaciteit te weinig heeft geanticipeerd op de vraag, al lijkt het erop dat de Italianen er zelf ook enigszins door verrast zijn. Volgens Winkelmann bevindt Lamborghini zich in een uitzonderlijke positie: “Terwijl de inflatie en rentes alsmaar stijgen, gaat het ons nog steeds voor de wind. Wij zien nog geen enkele afname van de vraag. Dat is een positief teken.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy