Vijf miljoenste Subaru buiten Japan gebouwd

In april 2019 meldde Subaru nog vol trots dat de Subaru-fabriek in het in de Amerikaanse staat Indiana gelegen Lafayette zijn vier miljoenste auto had geproduceerd. Ruim drie jaar later zijn er aan de productieteller weer een miljoen Subarus toegevoegd. De vijf miljoenste buiten Japan gebouwde Subaru is een Geyser Blue gespoten Outback Wilderness, de meest avontuurlijke smaak waarin de Outback wordt geleverd.
Subaru of Indiana Automotive, zoals de Amerikaanse fabriek officieel heet, produceert momenteel de Ascent, Impreza, Legacy en Outback. De fabriek kwam oorspronkelijk tot stand via een joint-venture tussen Subaru en Isuzu. Toen de fabriek op 11 september 1989 zijn poorten opende, bouwde SUbaru er de Outback en Isuzu de simpelweg pick-up geheten Pick-up. Die Pick-up ging elders in de wereld overigens als Faster, Rodeo, Dragon Eyes, Faster-Z, Dragon Power, Fuego, Invader, Ippon, KB, TF, en zelfs als Chevrolet, GMC, Foton, Jinbei, JiangLing, Winnerway, Xinkai, Holden, Honda, Vauxhal én als Opel (Campo) door het leven. De Amerikaanse fabriek werd later ook de geboorteplaats van auto’s als de Honda Passport (Isuzu Rodeo) en Toyota Camry. Sinds 2016 worden er nog enkel Subaru’s gebouwd.
In de Verenigde Staten is Subaru een behoorlijke speler. Zo verkocht het er in 2021 in totaal 583.810 auto’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy