Hennessey Venom F5 Roadster: snelste roadster ter wereld

Geheel zoals de naam van de auto al weggeeft is de Venom F5 Roadster natuurlijk de open versie van de Venom F5, die Hennessey Performance in 2020 presenteerde. Die Venom F5 fungeerde als opvolger van de op de Lotus Exige gebaseerde Venom GT. Die Venom GT was meer dan bloedsnel en dus moest Hennessey van de Venom F5 wel iets heel bijzonders maken om het ding te overtreffen. Dat lukte, onder meer dankzij een volslagen gestoorde 1.842 pk en 1.618 Nm sterke 6.6 V8 met twee turbo’s. Nu heeft Hennessey het dak van de Venom F5 geknipt om er de sterkste en snelste roadster ter wereld van te maken.
De Venom F5 Roadster heeft hetzelfde vermogen als de dichte Venom F5. Dat betekent dat ook deze nieuwe en slechts 1.405 kilo wegende roadster bijna 1.850 pk via een zeventraps transmissie op de achterwielen ontketent. De 4,66 meter lange en slechts 1,13 meter hoge Venom F5 moet een topsnelheid van ‘meer dan 483 km/h’ kunnen halen. Jawel: met het dak open. Uit uitneembare dakpaneel is aan de binnenzijde afgewerkt met alcantara en weegt 8 kilo. Het dakdeel valt op te bergen in een met wol beklede tas, al kun je het hem ook thuis op een door Hennessey geleverd sokkeltje kwijt.
Hennessey Venom F5
Hennessey Performance gaat slechts 30 exemplaren van de Venom F5 Roadster produceren. De vanafprijs bedraagt een bepaald niet kinderachtige $ 3 miljoen, omgerekend zo’n €2.97 miljoen euro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy