Vernieuwde Kia XCeed: vanaf €28.695

Kia moderniseerde onlangs de inmiddels drie jaar oude XCeed. De opgefriste XCeed volgde ongeveer een jaar nadat de reguliere Ceed-familie een facelift onderging. Net als de Ceed Hatchback en Ceed Sportwagon kreeg de XCeed onder meer een ander front met daarin nieuwe bumpers en aangepaste koplampen. De gefacelifte Kia XCeed is nu te bestellen en heeft een vanafprijs van €28.695.
Voor die kleine 29 mille legt Kia de sleutels van de XCeed 1.0 T-GDi in ComfortLine-uitvoering op tafel. Die 1.0 T-GDi is een 120 pk en 172 Nm sterke driecilinder benzinemotor. Die combinatie van krachtbron en uitvoering is niet nieuw. De GT-Line-varianten zijn dat wel, die sportiever ogende uitvoeringen bestonden voordat de XCeed onder het mes ging namelijk nog niet. De XCeed heeft nu wel de van andere modellen van Kia bekende GT-Line en GT-PlusLine-uitvoeringen. Om hun komst te vieren, komt Kia met speciale T-Line First Editions. Inderdaad, introductieuitvoeringen van een uitvoering.
De GT-Line First Edition is tijdelijk leverbaar en heeft ten opzichte van de DynamicLine-uitvoeringen een meerprijs van €1.500. De XCeed heeft als GT-Line First Edition 18-inch lichtmetalen GT-Line-wielen, sportstoelen met grijze stiksels en GT-Line-logo’s, stoelverwarming en een aan de onderkant afgeplat verwarmbaar stuurwiel met – je raadt het al – GT-Line-logo’s. Een reeks zwarte accenten maakt het plaatje rond. De XCeed GT-Line First Edition is er met de 120 pk sterke 1.0 T-GDi vanaf €32.195. De uitvoering is eveneens te combineren met de 160 pk sterke 1.5 T-GDi. In dat geval ben je €34.195 kwijt voor handgeschakelde variant. De 1.5 is tegen meerprijs aan een zeventraps automaat met dubbele koppeling te knopen.
De 120 pk sterke 1.0 T-GDi en de genoemde 1.5 T-GDi van 160 pk zijn er verder als DynamicLine, DynamicPlusLine en ExecutiveLine. De krachtigste benzinemotor is de 204-pk 1.6 T-GDi. Wie voor die krachtbron kiest, kan enkel voor de GT-PlusLine-uitvoering gaan die in dat geval €44.995 kost.
Kia XCeed PHEV
Stekkeren
Natuurlijk is de Kia XCeed er ook weer met een plug-in hybride aandrijflijn. De Kia XCeed PHEV heeft een systeemvermogen van 141 pk en 265 Nm en kan dankzij een net geen 9-kWh accupakket tot 48 kilometer elektrisch afleggen. Schakelen gaat in deze stekker-XCeed niet met een zeventraps automaat met dubbele koppeling, maar met een conventionele zestrapsautomaat. De plug-in hybride Kia XCeed PHEV kost minimaal €46.495, al krijg je dan wel direct de DynamicLine-uitvoering.
Hier lees je meer over de vernieuwde Kia XCeed. In het laatste kwartaal van dit jaar verschijnt de gewijzigde Kia XCeed bij de Nederlandse dealers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy