Polestar 6: 884 pk sterke elektrische cabriolet komt in 2026

Polestar meldt dat het in 2026 een elektrisch open model op de markt brengt die luistert naar de naam 6. De Polestar 6 wordt de productieversie van de O2 Concept die het merk in maart dit jaar liet zijn. Destijds sprak het merk nog niet over concrete productieplannen, maar nu meldt Polestar dat het na “[…] overweldigende reacties van consumenten en media” heeft besloten om met een van de O2 Concept afgeleid productiemodel te komen.
De Polestar omschrijft de 6 zelf als een cabriolet met hardtop en dat betekent dus dat het uitneembare dak ook de overstap naar het productiemodel overleeft. Opvallend is dat Polestar de 6 ook omschrijft als een roadster, maar omdat de auto vier zitplaatsen heeft is dat niet helemaal terecht. De Polestar 6 wordt gebouwd rond een aluminium basis die het ten dele deelt met de op stapel staande Polestar 5. De Polestar 6 wordt bepaald geen kinderachtig model. Polestar belooft namelijk een vermogen van maar liefst 884 pk en 900 Nm, afkomstig uit twee elektromotoren. De Polestar 6 moet in 3,2 tellen vanuit stilstand naar een snelheid van 100 km/h kunnen schieten. Z’n topsnelheid: 250 km/h. Net als de Polestar 5 kan de Polestar 6 dankzij 800v volt boordspanning behoorlijk rap laden.
Polestar 6
Polestar komt onder meer met een speciale introductieversie van de Polestar 6 die LA Concept heet, een verwijzing naar de Polestar O2 Concept die in Los Angeles debuteerde. Er komen 500 stuks van beschikbaar en zijn allemaal in Sky-blauw uitgevoerd en hebben een licht lederen interieur. Je kunt zelfs al een productieplek voor de Polestar 6 LA Concept reserveren. Wel moet je daarvoor een aanbetaling van ruim €24.000 doen. De verwachte vanafprijs bedraagt omgerekend een bepaald niet malse €197.250.
De Polestar 6 komt zoals gezegd in 2026 op de markt. Dit jaar breidt Polestar zijn modellengamma uit met de Polestar 3, een elektrische SUV die nog niet is onthuld maar waar AutoWeek je onlangs al de technische specificaties en zelfs de Nederlandse prijzen van kon melden. In 2024 komt de Polestar 4 en voor 2025 staat de Polestar 5 gepland. Overigens is Polestar niet het enige merk dat met een elektrische open sportieveling komt. MG komt binnenkort namelijk ook met een open elektrische tweezitter. Die auto kon AutoWeek je ook ruimschoots voor zijn onthulling al laten zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy