Aantal camperdealers enorm gestegen

Het gaat om een stijging van 78 procent, blijkt dinsdag uit cijfers van de Kamer van Koophandel (KVK). Dat er meer bedrijven actief zijn met het verkopen, verhuren en onderhouden van campers komt doordat Nederlanders steeds meer kampeervoertuigen kopen. Een derde van alle camperdealers zit in twee provincies: Gelderland en Noord-Brabant. Als wordt gekeken naar het aantal bedrijven per inwoner, scoren Flevoland en Friesland het hoogst, met respectievelijk 4,4 en 4,2 camperbedrijven per 100.000 inwoners. De provincie Utrecht scoort het laagst, met een bedrijf per 100.000 inwoners.
Uit cijfers van de Bovag blijkt dat er momenteel 167.471 campers zijn geregistreerd in ons land. Dat is 30 procent meer dan 2,5 jaar geleden, toen de coronacrisis uitbrak. Die zorgde dat veel Nederlanders met een camper op vakantie wilden. Volgens Martijn de Boer, eigenaar van Eurotrek Campers, zijn de vakantievoertuigen onder meer populair bij 50-plussers. Ook ziet hij dat campers populair zijn bij gezinnen die kinderen hebben die nog niet naar school hoeven. Zij trekken door Europa en werken op afstand.
Hoewel campers populairder zijn dan ooit, lijkt de piek qua verkopen inmiddels wel bereikt. In de eerste zeven maanden van dit jaar zijn er 30 procent minder nieuwe campers verkocht dan in diezelfde periode vorig jaar. Onder gebruikte campers was de verkoopdaling veel minder fors; 2 procent.

Op jacht naar informatie over kampeerauto’s in de vorm van nieuws én tests? Met AutoWeek Campers blijf je volledig op de hoogte van het nieuwe en gebruikte camperaanbod en alles wat een camper te bieden heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy