Xpeng en Alibaba werken samen aan zelfrijdende auto

In het nieuwe ontwikkelingscentrum maakt automerk Xpeng gebruik van technologie van Alibaba. Dat maakt het mogelijk om enorme hoeveelheden data ontzettend snel te verwerken, meldt CNBC. Wat eerder een week duurde bij Xpeng, moet nu in een uurtje gepiept zijn. Dit is nodig om het algoritme te trainen, met een enorme voorraad aan scenario’s die een zelfrijdende auto op zijn taak berekend moet maken.
Het ‘Alibaba’ in kwestie behoort tot dezelfde groep als de gelijknamige internetwinkels, maar is niet helemaal exact de partij waar je al jarenlang zonnebrillen van 1,5 dollar inclusief verzendkosten haalt. Meer specifiek gaat het om Alibaba Cloud, een afdeling die zich richt op technologische oplossingen voor Alibaba zelf en andere partijen. Alibaba heeft deze bezigheden volgens CNBC de laatste tijd wat nadrukkelijker naar voren geschoven, omdat de resultaten van de andere takken van dit concern minder goed waren dan gehoopt. Alibaba heeft al eerder aan auto’s geproefd, maar na de ‘internetauto’ uit 2016 heeft het bedrijf deze website niet meer gehaald.
Xpeng is één van de Chinese merken die de pijlen nadrukkelijk op Tesla richten. Daarom volstaat het niet om goede EV’s te bouwen, maar moet het bedrijf ook met een waardig alternatief komen voor Tesla’s Autopilot met ‘Full Self Driving’. Onder de naam Navigation Guided Pilot, kortweg NGP, is zoiets ook nu al leverbaar bij Xpeng. Net als Tesla’s oplossing werkte het eerst alleen op de snelweg, maar nu tot op zekere hoogte ook in de stad.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy