'McLaren probeert van Daniel Ricciardo af te komen'

Daniel Ricciardo staat weliswaar hoog aangeschreven als coureur, maar bij McLaren komt het allemaal niet zo lekker uit de verf. De Australiër zit er nu in zijn tweede seizoen en nog steeds blijven zijn prestaties duidelijk achter bij teamgenoot Lando Norris. Genoeg voor McLaren om vroegtijdig afscheid van hem te nemen, zo lijkt het. Ricciardo heeft nog een contract voor volgend jaar, maar volgens het doorgaans goed geïnformeerde Motorsport.com zijn beide partijen nu om tafel gegaan omdat McLaren het contract wil ontbinden. Ongetwijfeld mag McLaren met een flinke zak geld aan komen zetten om Ricciardo de deur te kunnen wijzen.
Mocht het McLaren lukken om Ricciardo’s contract te ontbinden, dan is volgens zowel Motorsport.com als Racingnews365 ook al bekend wie hem opvolgt. Dat wordt Formule 2-coureur Oscar Piastri, eveneens een Australiër. Piastri kwam deze week al volop in het nieuws, omdat de Alpine-reservecoureur volgens het F1-team van Alpine de opvolger van de vertrekkende Fernando Alonso wordt. Piastri ontkende dit vervolgens via social media. Dat wees er al op dat Piastri achter de schermen zo goed als zeker al aan een F1-deal buiten Alpine werkt. Waarom zou een aspirant F1-coureur anders zo resoluut ontkennen dat hij een plek bij een F1-team krijgt?
De toekomst van Daniel Ricciardo in de Formule 1 is in ieder geval uiterst onzeker geworden. Als Piastri inderdaad niet naar Alpine maar naar McLaren gaat, kan Ricciardo mogelijk op zijn beurt hopen op een stoeltje bij het team van Alpine. Hij zou dan terugkeren naar zijn oude team, want Ricciardo reed al voor het toen nog Renault geheten team in 2019 en 2020. Zijn vertrek bij Renault viel alleen niet echt in goede aarde bij het management, dus moet de 33-jarige hopen dat de Fransen vergevingsgezind zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy