Toyota ziet winst tegen verwachtingen in flink dalen

De winst van Toyota kwam na het tweede kwartaal van dit jaar – het eerste kwartaal van het boekjaar 2023 – uit op 578,66 miljard yen, omgerekend €4,2 miljard. Toyota’s omzet steeg in dezelfde periode met 7 procent tot omgerekend €62,2 miljard. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2021 is de winst van Toyota met maar liefst 42 procent gedaald. Die winstval is veel groter dan waar analisten op hadden gerekend. De winstdaling vormt tevens een behoorlijk contrast met de recordwinst die Toyota afgelopen boekjaar kon noteren.
Toyota heeft het dit jaar dan ook niet makkelijk gehad. Het concern moest meerdere keren zijn productiedoelstellingen terugschroeven door het wereldwijde chiptekort en coronalockdowns in China. Zo was Toyota genoodzaakt om zijn acht Japanse fabrieken eerder dit jaar dagenlang dicht te houden door problemen met de onderdelenleveranties uit China.
Ondanks het tegenvallende afgelopen kwartaal, houdt Toyota vast aan de doelstelling om in boekjaar 2023 zo’n 9,7 miljoen auto’s te produceren. Toyota verwacht zelfs dat die doelstelling in de tweede helft van het boekjaar opgeschroefd kan worden. Voor het hele financiële jaar handhaaft Toyota zijn winstverwachting van omgerekend €17,5 miljard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy