Lucid Motors halveert productieverwachting

Lucid Motors zegt dat het in 2022 zo’n 6.000 à 7.000 exemplaren van de Air verwacht te bouwen. Fors minder dan de 12.000 tot 14.000 waar het merk eerder van sprak. Volgens Lucid Motors heeft dat niet te maken met een gebrek aan interesse. Het bedrijf zegt dat het meer dan 37.000 reserveringen voor de Air heeft staan, orders die volgens Lucid Motors goed zijn voor in totaal een kleine €3,5 miljard aan inkomsten.
Lucid Air
Volgens Lucid-CEO Peter Rawlinson heeft Lucid Motors te kampen met problemen in de toeleveringsketen. Niet geheel verrassend, nagenoeg alle autofabrikanten ondervinden hier last van. De topman geeft aan dat het knelpunten in het productieproces heeft gevonden en deze zo goed als mogelijk probeert weg te werken. Lucid Motors zou diverse logistieke zaken zelf op zich gaan nemen en zegt nieuwe hoge heren en dames aangenomen te hebben die de boel glad moeten strijken.
In het fiscale tweede kwartaal van 2022 heeft Lucid Motors naar eigen zeggen een omzet van omgerekend ruim €95 miljoen gedraaid. In dat kwartaal zijn 679 auto’s aan klanten geleverd. In de eerste twee fiscale kwartalen van 2022 zegt Lucid Motors 1.405 auto’s te hebben gebouwd. Het bedrijf geeft aan voldoende financiële middelen te hebben om het in ieder geval ‘ver tot in 2023’ te schoppen.
De Lucid Air komt ook naar Nederland. Er komen €222.000 kostende uiterst luxueuze topversies, maar ook bescheidener uitgedoste versies die zo’n €100.000 moeten gaan kosten. Hier lees en zie je meer van de Lucid Air.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy