500 pk sterke Porsche 718 Spyder RS in productievorm

Porsche is heer en meester in het bedenken van nieuwe varianten van modellen. Met een soepele beweging wrikt het zijn breekijzer tussen bestaande motorversies om er een nieuwe tussen te persen. Voor de 718 Spyder RS kan Porsche zijn gereedschap thuis laten. Die nieuwe uitvoering komt namelijk niet tussen bestaande smaken te staan, maar wordt als absoluut topmodel op bijna eenzame hoogte in het 718-gamma gepositioneerd.
Eerder dit jaar kwam Porsche met de GT4 RS, een hardcore topversie van de dichte 718 Cayman. Het open 718 Boxster-broertje van de 718 Cayman krijgt eveneens een dergelijke RS-variant. Dat betekent dat er  van de 718 Boxster voor het eerst in de geschiedenis een échte RS komt.
Het dichte broertje van de 718 Spyder RS: de GT4 RS.
Momenteel is de 420 pk sterke 718 Spyder de krachtigste open 718, maar die 420 pk sterke variant wordt met de komst van de 718 Spyder RS gedegradeerd tot subtopper. Net als de dichte 718 GT4 RS krijgt de 718 Spyder RS namelijk de atmosferische zescilinder van de 911 GT3, die je tot 9.000 tpm kunt opjagen. In de 911 GT3 levert die zescilinder 520 pk, in de 718 GT4 RS is dat vermogen tot 500 pk teruggeschroefd. Niets om je zorgen over te maken, de GT4 RS en straks dus ook de 718 Spyder RS zijn namelijk 80 pk en 20 Nm sterker dan de voormalige topmodellen.
De RS-behandeling beslaat meer dan slechts de komst van een krachtigere motor. Zo krijgt de 718 Spyder RS net als de GT4 RS diverse aerodynamische extraatjes. We konden je de 718 Spyder RS al eerder laten zien, al betrof het toen nog niet het definitieve model. Op deze nieuwe spionagefoto’s is al het extra spoiler-, lipjes- en randjeswerk van de partij en is het stoffen dakje in zijn definitieve vorm gemonteerd. Daarnaast monteert Porsche vanzelfsprekend aangepaste dempers, veren, stabilisatorstangen en een extra krachtig remsysteem.

Kijk niet gek op als de RS-versies fungeren als laatste nieuwe 718’s met verbrandingsmotoren. De 718-reeks wordt namelijk opgevolgd door een volledig elektrisch aangedreven modelreeks.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy