Nieuwe GMC Canyon in aantocht

Voor wie een beetje een beeld heeft van de pick-ups die je in de Verenigde Staten kunt kopen, is de komst van de nieuwe GMC Canyon vast geen verrassing. Sinds de lancering van de eerste generatie in 2003 is de Canyon namelijk het GMC-broertje van General Motors-stalgenoot Chevrolet Colorado. Die Colorado werd kort geleden aan een nieuwe generatie geholpen en dus is het spoedig tijd voor de Canyon om volledig te worden vernieuwd.
GMC laat alvast een eerste teaserplaat van de nieuwe Canyon zien. We zien een stukje snuit van de als avontuurlijke AT4X-smaak uitgevoerde pick-up, een auto die GMC omschrijft als de meest ‘offroadvaardige’ Canyon ooit. Hoewel de Canyon zijn techniek met de Chevrolet Colorado deelt, heeft de Canyon wel weer een volledig eigen front. Net als de Colorado overigens de kleine broer is van de Silverado, heeft de Canyon binnen het GMC-gamma de Sierra als grote broer.
In 2021 verkocht GMC 24.125 Canyons. Dat lijken er heel wat, maar naar Amerikaanse begrippen is het slechts een klein aantal. Ter vergelijking: de Chevrolet Colorado ging er ruim 73.000 keer over de balie. Dat is op zijn beurt weer een aantal waar de grotere pick-ups om lachen. Zo verkocht GMC vorig jaar bijna 250.000 Sierras en Chevrolet maar liefst zo’n 530.000 Silverados.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy