Rijkswaterstaat stelt woensdag hitteprotocol in voor pechhulp

Rijkswaterstaat stelt vanaf woensdag 10.00 uur een hitteprotocol in vanwege het warme weer. Automobilisten met pech langs de weg worden dan sneller geholpen. Volgens het KNMI kan de temperatuur oplopen tot zo’n 33 graden. Rijkswaterstaat wil voorkomen dat mensen te lang stil komen te staan in de hitte.
Het asfalt kan woensdag vanwege de hoge temperaturen namelijk warmer aanvoelen. Daarom worden woensdag auto’s sneller van de weg gehaald. De verkeersdienst verplaatst daarnaast iedereen, ook gestrande automobilisten die veilig langs de weg staan, naar een benzinestation of een andere locatie met voorziening. Reizigers die de weg op gaan wordt geadviseerd om een flesje water mee te nemen en een paraplu tegen de felle zon.
De kans bestaat dat het juist vanwege de hitte extra druk wordt voor de Wegenwacht. Dat was in augustus 2020 ook al het geval. Toen waren er vooral veel auto’s met koelingsproblemen. Overigens was het toen ook druk vanwege veel in Nederland blijvende vakantiegangers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy