Prijzen fijngeslepen Lexus ES bekend

€ 58.995. Dat is het bedrag dat Lexus minimaal wil ontvangen voor de op detailniveau verder verbeterde Lexus ES. Voor die net geen €59.000 krijg je de Lexus ES als Business Line. Die uitvoering is speciaal gericht op de zakelijke rijder en heeft alle uitrusting van de reguliere basisversie met daarbij een aantal extraatjes. Zo heeft de Business Line een 12,3-inch multimediascherm, een inductielader en 18-inch lichtmetalen wielen.
Lexus ES 300h Comfort Line
Dan die Comfort Line, dat is namelijk voor particulieren het basismodel. De Comfort Line doet zijn naam eer aan, onder meer lederen bekleding, een elektrisch bedienbaar schuif-/kanteldak, keyless Entry en elektrisch verstelbare en verwarmbare voorstoelen zijn namelijk standaard. Daar houdt het niet bij. De €59.995 kostende Lexus ES Comfort Line heeft namelijk ook een verwarmbaar stuurwiel, parkeerpiepiers voor en achter, 17-inch lichtmetalen wielen en een 8-inch infotainmentscherm. Dat infotainmentsysteem is helemaal nieuw en verwijst het voorheen in de middentunnel gehuisveste trackpad naar de prullenmand. Er komen onder meer bekerhouders voor in de plaats en ook de inductielader verhuist ernaartoe.
Heeft de Comfort Line nog meer te bieden? Jawel. Zo is ook een hele rits passieve en actieve veiligheidssystemen standaard. De lijst bevat onder meer adaptieve cruisecontrol, Lane Tracing Assist en Blind Spot Monitoring. Verder hebben de achterportieren verduisterde ruiten en geeft Lexus de ES Comfort Line een speciaal luchtzuiveringssysteem. Ter vergelijking: de BMW 5-serie met 184 pk sterke mild-hybride aandrijflijn heeft in Nederland een vanafprijs van zo’n 64 mille.
Lexus ES 300h
Lexus ES 300h F Sport Design
De bescheiden opfrisbeurt leverde een nieuwe uitvoering op: de F Sport Design. Die heeft onder meer 19-inch lichtmetalen wielen en speciale F Sport Design-badges op de voorschermen. Deze sportiever uitgedoste F Sport Design – die dus onder de F Sport komt te staan waarvan we de prijzen nog niet hebben – kost €63.495.

Voorheen was de Lexus ES er ook nog als Luxury Line, Executive Line en als topsmaak President Line. Op moment van schrijven zijn de prijzen van die uitvoeringen – als ze terugkeren – nog niet bekend. We zijn daarvoor in afwachting van een reactie van de importeur. Leuk weetje: de ES is verkrijgbaar met digitale buitenspiegels, al zijn ze slechts tegen bijbetaling te krijgen op de President Line.
Lexus ES 300h
Ongeacht de gekozen uitvoering is de Lexus ES altijd een 300h. De Lexus ES 300h heeft een 218 pk sterke hybride aandrijflijn die bestaat uit een 178 pk en 221 Nm sterke 2.5 viercilinder die samenwerkt met een elektromotor van 120 pk en 202 Nm. De ES 300h sprint in 8,9 seconden naar de 100 km/h en heeft een topsnelheid van 180 km/h. Het gemiddeld verbruik bedraagt op papier afhankelijk van de gekozen versie 5,3 tot 5,6 l/100 km. Behoorlijk schappelijk voor een ruim 1.650 kilo wegende en bijna 5 meter lange sedan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy