Citroën Berlingo krijgt retroversie: moderne '2CV Fourgonette'

Het Italiaanse Carrosserie Caselani heeft in de vorm van David Obendorfer een ontwerper aangesteld die maar wat graag moderne bedrijfswagens van Citroën ombouwt tot eigenwijze retroverschijningen. Het bedrijf kwam in 2017 met een Citroën Jumper die was doorspekt met designinvloeden van de klassieke Citroën HY. Die ‘Type H’ geheten besteller kreeg in 2020 gezelschap van de Type HG, een retrobus op basis van de Citroën Jumper waarmee het bedrijf teruggreep op een nooit in productie genomen kleiner broertje van de Citroën HY. Inmiddels zijn we halverwege 2022 en Carrosserie Caselani vindt het hoog tijd om het retro-avontuur een klein vervolg te geven.
De Type H (links) en Type HG (rechts)
Het bedrijf kondigt de komst aan van wat het de Fourgonette noemt. We zien het silhouet van een duidelijk kleinere bestelwagen met ronde koplampen die enigszins buiten het reguliere koetswerk staan. De afbeelding gaat hand in hand met een stel hashtags, waaronder #2cv, #fourgonnette en #newtypeh. Het lijkt erop dat het bedrijf de Type H een opvolger geeft op basis van de Berlingo, die een moderne interpretatie van de beroemde besteleend lijkt te worden: de 2CV Fourgonnette.
Citroën 2CV Fourgonnette (1977, In het Wild)
Ongetwijfeld laat Carrosserie Caselani zijn nieuwe retrorakker binnenkort zelf zien, maar AutoWeek heeft de tot retroverschijning omgebouwde Citroën Berlingo al op patentbeeld te pakken. De Berlingo krijgt een geribbelde motorkap met ernaast voorschermen en spatborden die duidelijk geïnspireerd zijn op die van de 2CV. Geribbeld plaatwerk, buiten de carrosserie geplaatste koplampen en semi-klassieke bumpers: het 2CV-plaatje is compleet. Ook zien we al de countouren van de achterlichten, dat beloven – net als bij de 2CV Fourgonette – twee boven elkaar geplaatste ronde units te worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy