Circuit Zandvoort ontloopt opnieuw schorsing natuurvergunning

Meerdere natuur- en milieuorganisaties hadden de rechter verzocht om een tijdelijke schorsing van de natuurvergunning, omdat de raceauto’s op het circuit volgens hen te veel stikstof uitstoten. Maar daar gaat de rechter dus niet in mee. Het betekent opnieuw een overwinning voor het circuit, dat tot nu toe alle rechtszaken die over de Nederlandse Grand Prix zijn gevoerd heeft gewonnen.
Het is niet de eerste keer dat een rechter zich buigt over of er op de racebaan meer stikstof wordt uitgestoten dan toegestaan. De natuurorganisaties stapten een aantal jaar geleden ook al naar de rechter, maar kregen na een lang juridisch traject ook toen geen gelijk. Daar legden de milieuclubs zich niet bij neer. Ze gingen in hoger beroep bij de Raad van State. Dat heeft dus vooralsnog weer niets opgeleverd.
Zaken bij de Raad van State duren vaak lang en de natuurorganisaties wilden voor de eerstvolgende Grand Prix in Zandvoort (begin september) voorlopige duidelijkheid. Daarom vroegen ze de rechter om een tijdelijke schorsing van de natuurvergunning, in afwachting van de definitieve uitspraak. De Raad van State gaat met dat verzoek dus niet mee. Het is nog niet bekend wanneer de definitieve uitspraak volgt. In september komt de Formule 1 weer naar de kustplaats. Op 2 september zijn de eerste en tweede vrije training, gevolgd door de derde vrije training en de kwalificatie op zaterdag 3 september. Op zondag 4 september wordt de Grand Prix van Nederland verreden op het circuit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy