Fernando Alonso maakt overstap naar F1-team Aston Martin

Fernando Alonso verrast vriend en vijand met misschien wel de meest onverwachte teamwissel in lange tijd. De tweevoudig wereldkampioen vertrekt na dit seizoen bij het team van Alpine en gaat verder bij het Formule 1-team van Aston Martin. De gelauwerde Spaanse coureur leek eerder nog voor een langere periode bij Alpine te willen gaan. Nu springt hij echter plots in het gat dat de pensionerende Sebastian Vettel achterlaat. Het gaat om een deal voor meerdere jaren.
Alonso’s contract bij Alpine, het voormalige team van Renault, verliep na dit seizoen. De afgelopen weken waren er nog geruchten dat er een contractverlenging aan zat te komen. Bovendien gaf Alonso bij zijn terugkeer in de Formule 1 in 2020 aan dat hij met Alpine toe wilde werken naar de top. Dat gaat dus toch niet gebeuren. De meest ervaren F1-coureur aller tijden (Alonso reed een recordaantal van 346 races) wisselt naar een team dat het momenteel een stuk lastiger heeft. Aston Martin staat negende in het kampioenschap, Alpine vierde.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy