BMW breidt accuproductie uit

BMW heeft €70 miljoen geïnvesteerd in het opzetten van een tweede productielijn voor batterijmodules in zijn fabriek in Leipzig. Dat is natuurlijk goed nieuws voor de lokale arbeidsmarkt, er worden namelijk 250 banen mee gecreëerd. Daarnaast profiteert natuurlijk ook een BMW van de komst van de nieuwe productielijn. De nieuwe batterijmodules die BMW er bouwt zijn namelijk bestemd voor de elektrische BMW i4, die in München het levenslicht ziet.
De accumodules die BMW al in Leipzig produceerde, waren bestemd voor de iX. Natuurlijk is het niet zo vreemd dat BMW zijn batterijproductie opschroeft. Met het jaar heeft het merk meer elektrische auto’s in het aanbod en het bedrijf verwacht dat omstreeks 2030 ongeveer de helft van alle auto’s die het verkoopt volledig elektrisch is. BMW produceert dan ook niet alleen in Leipzig batterijen. Het heeft ook accufabrieken staan in onder meer Dingolfing, Regensberg, Spartanburg en in het Chinese Shenyang.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy