VDL Nedcar en BMW verlengen contract met vier maanden

VDL Nedcar heeft een nieuwe overeenkomst gesloten met BMW waarin de beide partijen een nieuwe einddatum hebben afgesproken. Eerder zou de Nederlandse productie van BMW’s en Mini’s op 1 november 2023 stoppen, nu is deze einddatum verschoven naar 1 maart 2024. Dat geeft de autofabriek in ieder geval wat extra lucht om verder te zoeken naar een nieuwe opdrachtgever.
Die onderhandelingen gaan ‘een beslissende fase’ in, zo liet VDL Nedcar weten aan de provincie. Met welke opdrachtgever VDL Nedcar mogelijk in zee gaat, is nog steeds in nevelen gehuld. Een eerdere deal met de Amerikaanse start-up Canoo ketste af, het gerucht gaat dat VDL Nedcar nu in gesprek is met Rivian voor het opzetten van een Europese productielijn. Daaromheen is het al een tijdje stil. In ieder geval is VDL Nedcar al begonnen met het uitbreiden van de fabriek met het oog op de komst van een nieuwe opdrachtgever.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy