‘Grote Alfa Romeo wordt in VS ontwikkeld’

De grote Alfa werd al eerder aangekondigd. Daarbij deed Jean-Phillipe Imparato niet raadselachtig over dat introductiejaar, want raadselachtig lijkt niet zijn stijl. Dat verklaart wellicht ook waarom Reuters uit zijn mond kan optekenen dat die auto, die zich nog in een vroeg stadium van de ontwikkeling bevindt, in de Verenigde Staten moet worden ontwikkeld.
Dat is opvallend, aangezien Alfa’s traditioneel zo Italiaans zijn als risotto. Het besluit zou echter zijn genomen om het ontwerp van de auto zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van klanten buiten Europa, waarvoor zo’n groter model bij uitstek bedoeld is. Ook zou Alfa zich door deze stap beter kunnen profileren als premium-merk binnen het erg internationale Stellantis-concern.
Over de auto zelf is nog weinig bekend. Alfa Romeo wil vanaf 2027 in Europa én de VS nog uitsluitend elektrische auto’s leveren, dus dat ligt voor de hand. Over de carrosserievorm is volgens Imparato nog geen besluit genomen. Wel is duidelijk dat het geen rasechte, grote SUV als de BMW X5 en X6 moet worden. ‘We willen de juiste mix vinden’, zegt de Alfa-CEO. Daarmee lijkt de kans groot dat er straks een cross-over-achtige verschijnt, een model dat de langgerekte koets van een sedan combineert met de grotere bodemvrijheid van een SUV.
Alfa Romeo is net begonnen aan een forse revolutie. Het eerste bewijsstuk is de compacte Tonale, maar de komende jaren moet er elk jaar een nieuwe Alfa Romeo verschijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy