'Porsche neemt 50 procent belang in Red Bull'

Er gaan al enkele jaren geruchten dat Porsche en Red Bull Racing een samenwerking aan willen gaan en nu lijkt de kogel echt door de kerk. Diverse media, waaronder het doorgaans goed geïnformeerde Motorsport.com, melden dat officiële documenten naar buiten zijn gekomen die de deal bevestigen. Porsche neemt een belang van 50 procent in Red Bull Technology, een dochteronderneming van F1-team Red Bull Racing. Een deal waarbij Porsche ook een belang zou krijgen in het Formule 1-team zelf.
De samenwerking heeft logischerwijs als voornaamste doel voor Porsche om als motorleverancier toe te treden in de Formule 1. Dat zou dan per 2026 gebeuren, het jaar waarin de nieuwe motorreglementen van kracht gaan. Red Bull en Porsche gaan waarschijnlijk via Red Bull Powertrains werken aan de nieuwe hybride aandrijflijn met 1.6 V6. De Red Bull-Porsche-krachtbron komt waarschijnlijk ook in de auto’s van Red Bull’s zusterteam AlphaTauri te liggen. Honda, nu nog de motorleverancier van beide teams, verdwijnt dan uit beeld.
Een officieel statement over de deal is er nog niet, maar wordt begin augustus verwacht. Audi, uiteraard ook onderdeel van de Volkswagen Group, wordt ook al tijden in verband gebracht met een F1-deelname per 2026. Dat zou hierover echter nog in onderhandeling zijn met het team van Sauber (Alfa Romeo).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy