LPG nu goedkoper dan begin dit jaar

Op 1 januari 2022 was de gemiddelde adviesprijs voor LPG €1,29 per liter, €0,19 hoger dan nu het geval is. Ook LPG ontkwam niet aan de stijgende prijzen – op maart stond de prijs voor een liter LPG nog op €1,40 – maar inmiddels is deze dus weer fors gedaald.
Na een tumultueuze periode waarin de brandstofprijzen record op record stapelden, gaan de prijzen de afgelopen tijd over de gehele linie weer wat omlaag. Op dit moment kost een liter diesel €2,11 en reken je voor Euro 95 €2,27 per liter af. Dat zijn overigens de laagste prijzen in twee maanden. Begin dit jaar stond de GLA van diesel nog op €1,74 en van Euro 95 op €2,10, waarmee de prijzen van diesel en benzine respectievelijk op dit moment nog respectievelijk €0,37 en €0,17 hoger zijn dan op 1 januari.
Volgens UnitedConsumers bestaat de kans dat de huidige daling van de brandstofprijzen doorzet, maar is het ‘moeilijk om te voorspellen’ in welk tempo dat zou gaan. Dat komt onder meer door de lage waarde van de euro ten opzichte van de dollar en het feit dat oliemaatschappijen de brandstofprijzen liever niet te snel verlagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy