Interieur Porsche Cayenne op de schop bij facelift

Dat er iets zou gaan wijzigen in het interieur van de Cayenne, werd op eerdere spionagefoto’s al duidelijk. Bij die prototypes was het interieur echter enigszins provisorisch in elkaar geschroefd. Nu krijgen we een blik op een binnenste dat aardig productierijp oogt. Daarop is te zien dat de Cayenne inderdaad à la de 911 een kleiner keuzehendeltje voor de automaat krijgt. Die zit echter niet op de middentunnel, maar links naast het infotainmentscherm.
Het interieur is op een aantal punten gewijzigd.
Door het verdwijnen van de grote transmissiehendel op de middenconsole, komt daar ruimte vrij voor een grondige verbouwing. De middenconsole van de gefacelifte Cayenne verliest namelijk niet alleen de automaathendel, maar ook een deel van de haptische ‘knoppen’ die daar eerder zaten. In plaats daarvan zit er een klein draaiknopje op de middenconsole met daarboven een rij fysieke knoppen. Daaromheen lijkt nog wel ruimte te zijn voor een aantal haptische knoppen. Verder gebruikt Porsche de herinrichting van de middenconsole vooral voor het toevoegen van extra opbergruimte.
Ook rondom het infotainmentscherm wijzigen een aantal zaken. Tussen het scherm en de centrale ventilatieroosters komt een sierlijst te zitten, waar voorheen de ventilatieroosters haast naadloos aansloten op het touchscreen. Het scherm lijkt iets groter te zijn dan voorheen, maar dat is op deze foto door het doek lastig te beoordelen. Het digitale instrumentarium is nog afgedekt, maar het is niet ondenkbaar dat Porsche daar ook een aantal wijzigingen gaat doorvoeren.
Plattere koplampen
Aan de buitenkant zijn de wijzigingen, zoals het een ware Duitse facelift betaamt, vrij mild. De koplampen worden iets platter dan voorheen en krijgen ook andere led-dagrijverlichting. Ook krijgt de voorbumper een wat agressiever ontwerp, waarbij ook de reguliere uitvoeringen een dubbele ledstrip onder de koplampen lijken te krijgen. Voorheen was die alleen voorbehouden aan de heftigere versies. Aan de achterkant blijft er op het oog meer bij hetzelfde.
Lang hoeven we in ieder geval niet te wachten om de wijzigingen volledig te kunnen zien, want de onthulling van de gefacelifte Porsche Cayenne en Cayenne Coupé staat op de planning voor later dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy