Ford en GM willen de weg op met stuurloze autonome auto's

Tesla was er vroeg bij met zijn Full Self-Driving (FSD), maar in de nabije toekomst mag het rekenen op geduchte concurrentie vanuit de gevestigde orde. Ford en General Motors werken namelijk ook hard aan hun eigen soft- en hardware voor volledig autonome auto’s. General Motors met Super Cruise en Ultra Cruise, Ford met Blue Cruise. Ultra Cruise en een geavanceerdere versie van Blue Cruise moeten het op den duur mogelijk maken om auto’s geheel zelfstandig door het verkeer te laten bewegen. In het geval van bijvoorbeeld GM’s Cruise Origin, een soort autonome taxi, zelfs zonder de optie voor de bestuurder om nog in te grijpen.
Dit willen Ford en GM maar wat graag nog dit jaar testen in de praktijk en daarom ligt er nu een verzoek bij de NHTSA (National Highway Traffic Safety Association). Zowel Ford als GM vraagt de NHTSA om toestemming om het maximale aantal van maar liefst 2.500 autonome auto’s zonder stuurwiel en pedalen de weg op te sturen, meldt Reuters. Die autonome auto’s kunnen ongetwijfeld nog wel worden uitgeschakeld door de autofabrikanten als het niet goed werkt, maar zelf het stuur in handen nemen is er in dat geval dus niet meer bij. Een potentieel risicovolle testfase, waar de NHTSA zich dus over moet buigen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy