ANWB ontvangt flink meer pechmeldingen dan vóór corona

De alarmcentrale van de ANWB is de afgelopen vier weken namelijk maar liefst ruim 280.000 keer gebeld door Nederlanders met pech in het binnen- en buitenland. Er kwamen vooral veel meer meldingen uit het buitenland, zelfs maar liefst 34 procent meer dan in de laatste ‘normale’ zomer voor corona.
De meeste pechmeldingen kwamen uit Frankrijk, Duitsland en België. Reizigers belden vooral vanwege startproblemen, controlelampjes die gingen branden of een lekke band. Er komen volgens de ANWB dit jaar ook veel hulpverzoeken uit Spanje en Italië.
De verkeersdienst verwacht dat het aantal pechmeldingen de komende weken verder zal toenemen. Vakantiegangers moeten volgens de ANWB rekening houden met een langere wachttijd voordat ze geholpen kunnen worden. Reizigers wordt daarom aangeraden om voor vertrek de auto extra te checken.
Recordaantal pechmeldingen?
De kans is groot dat 2022 een recordjaar wordt qua pechmeldingen. Vorig jaar zomer werd de alarmcentrale van de ANWB namelijk al het vaakst gebeld in 15 jaar tijd als het ging om pechmeldingen in Nederland. Afgelopen winter was het ook weer druk met wintersporters met pech.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy