Er komen toch super-Honqi's uit Italië

Begin 2021 kondigde FAW aan dat het geëlektrificeerde en elektrische super- en hypercars van zijn merk Hongqi in Italië wilde produceren. Daar ging First Auto Works (FAW) een samenwerking met het Italiaanse engineering- en designbureau Silk EV voor aan. De Hongqi S9, een plug-in hybride exoot met een 4.0 V8 en een systeemvermogen van – schrik niet – 1.419 pk – zou de eerste super-Hongqi zijn die in het Italiaanse Emilia-Romagna gebouwd zou gaan worden. Medio dit jaar wilde de autoriteiten van die Italiaanse regio duidelijkheid, Silk-FAW zou onder meer problemen hebben gehad om de hypotheek voor de te bouwen fabriek rond te krijgen. Goed nieuws voor wie de samenwerking wel interessant vindt: als het goed is gaat de boel gewoon door.
Automotive News meldt op basis van uitspraken van een hoge functionaris van Silk-FAW dat de plannen zoals die oorspronkelijk op tafel lagen gewoon doorgaan. Silk en FAW zeggen hard te werken om de fabriek op poten te zetten. Silk-FAW willen niet alleen de genoemde Hongqi S9 in Italië produceren, er moeten ook meerdere geëlektrificeerde en zelfs volledig elektrische luxueuze super- en ‘hypercars’ ontwikkeld en gebouwd gaan worden. Aanvankelijk zou de productie van de Hongqi S9 in 2023 aanvangen, al is nog maar de vraag of dat gehaald gaat worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy