Alle Toyota's met dieselmotor lusten straks fosielvrije diesel

De Toyota Land Cruiser en Hilux zijn de eerste auto’s van Toyota die straks HVO100 lusten. HVO100 – waarvan de letters staan voor Hydrotreated Vegetable Oil – is een zogenoemde biodiesel, maar dan wel een die volledig gemaakt is uit hernieuwbare bronnen. HVO-diesel, ook wel groene diesel genoemd, wordt veraardigd uit restoliën, plantaardige oliën, vetten, maar ook uit afval. De Toyota Proace en Proace City konden al met HVO100-biobrandstof overweg.
De aangepaste dieselversies van de Toyota Hilux en Land Cruiser worden in het eerste kwartaal van 2023 geleverd. Na hun komst lusten alle lichte bedrijfswagens van Toyota in Europa HVO100-diesel. In Nederland zijn er ongeveer 1.000 pompen waar HVO100-diesel is te krijgen. Om de motoren gereed te maken voor de HVO-brandstof heeft Toyota vooral het injectiesysteem van de machines onder handen moeten nemen. HVO100 heeft een lagere dichtheid dan reguliere diesel. De vernieuwde motoren kunnen ook overweg met reguliere diesel. Toyota meldt wel dat zowel het motorvermogen als het verbruik iets kunnen toenemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy