Verstappen vreest voor verdwijnen van Spa van F1-kalender

Vooralsnog staat Spa-Francorchamps niet op de Formule 1-kalender van 2023. Het beroemde circuit in de Ardennen maakt waarschijnlijk plaats voor de Grand Prix van Zuid-Afrika. Als Spa inderdaad geheel uit de Formule 1 verdwijnt, zou dat volgens Max Verstappen een slechte zaak zijn. Niet alleen vanwege zijn eigen voorkeur voor het circuit, maar ook voor de sport in het algemeen.
De race op Spa voelt voor de in België geboren Verstappen altijd als een soort thuisrace, naast Monaco en nu ook Zandvoort. Dat niet alleen: “Het is mijn favoriete circuit, om te beginnen. Ik vind het gewoon een geweldig circuit om op te rijden,” tekent Racefans.net op. Dat er vaak kritiek is op Spa vanwege de de bereikbaarheid, doet daar volgens Verstappen – ondanks dat hij dat begrijpt – weinig aan af: “Het is een heel iconisch circuit.”
De 24-jarige vreest dat het verdwijnen van Spa niet het einde is van het schrappen van iconische circuits. “Ik wil niet dat ik in 2028 of wanneer dan ook alleen nog op stratencircuits rijd vlakbij een stad, puur omdat dat goed is voor de fans of wat dan ook. Je hebt zulke iconische circuits nodig op de kalender.” Volgens Verstappen moeten er meer beweegredenen zijn in de Formule 1 dan alleen geld als het aankomt op circuitselectie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy