In Frankrijk haalt olieconcern 20 cent van brandstofprijs af

De olieprijzen zakken, maar aan de pomp gaat het niet zo hard. Dat heeft voor een deel te maken met de verzwakkende euro ten opzichte van de dollar, maar ook omdat oliemaatschappijen de brandstofprijzen liever niet te snel verlagen. Zo redeneerde marktdeskundige Paul van Selms van United Consumers vorige maand dat maatschappijen denken dat consumenten gewend zijn geraakt aan de hoge benzine- en dieselprijzen. “Dus waarom zou je dan haast hebben om de prijzen verlagen?”
TotalEnergies gaat de brandstofprijzen in thuisland Frankrijk echter wel zelf flink verder verlagen. Eerder gaf TotalEnergies al toe aan politieke druk om de prijzen in de zomerperiode te verlagen. Toen gaf het bedrijf aan 12 cent per liter af te halen van de prijs voor benzine en diesel bij tankstations langs de snelweg. In september en oktober geeft het Franse olie- en gasconcern bij tankstations in het eigen land een korting van 20 cent per liter. In november en december wordt dat een korting van 10 cent per liter.
Minister van Financiën Bruno Le Maire verwelkomde de nieuwe beslissing van TotalEnergies. Hij stelde daarbij ook dat de Franse overheid ervoor openstaat om de accijnzen op brandstoffen verder te verlagen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy