Fabrikant elektrische 'Mini' Moke verkocht: klaar voor meer markten

In september 2021 meldde Moke International dat het een kleine serie van de ‘Moke’ zou gaan bouwen, een sterk op de oer-Mini Moke geïnspireerde vrijetijdsauto. Een maand later liet het bedrijf weten z’n open Moke ook in een grotere serie en met een elektrische aandrijflijn te gaan bouwen. Nu meldt Moke International dat het in de vorm van EV Technology Group een nieuwe eigenaar heeft dat voor omgerekend €51,15 miljoen 65 procent van de aandelen van Moke International heeft gekocht. EV Technology Group houdt daarbij de optie open om ook de resterende 35 procent van de aandelen in het bedrijf te kopen.
Moke International windt er geen doekjes om en geeft aan dat het bedrijf in beheer van zijn nieuwe eigenaar in rap tempo uit moeten kunnen breiden naar andere markten dan die van het Verenigd Koninkrijk. Moke International wil de Electric Moke onder meer in de Verenigde Staten aan de man gaan brengen.
Electric Moke
De elektrische Electric Moke heeft een 45 pk sterk elektromotortje en moet tot 114 kilometer elektrisch kunnen rijden. De topsnelheid van de vrolijke Moke ligt op 100 km/h. In het Verenigd Koninkrijk heeft de auto een kale vanafprijs van omgerekend zo’n €35.000.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy