Nyck de Vries vervangt Hamilton bij vrije training in Frankrijk

Voor de tweede keer dit seizoen mag Nyck de Vries aan de slag in de Formule 1. De voormalig Formule 2-kampioen zal de eerste vrije training in Frankrijk rijden voor het team van Mercedes, in de auto van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De eerste vrije training op het circuit nabij het Zuid-Franse Le Castellet begint vrijdag om 14:00 u. De wissel vindt plaats omdat de Formule 1-teams dit jaar twee keer een ‘jonge coureur’ in actie moeten laten komen tijdens een raceweekend. De Vries kwam eerder dit jaar al in actie voor het team van Williams. In het raceweekend in Spanje nam hij het stoeltje van Alexander Albon over voor de eerste vrije training aldaar.
De Vries is reservecoureur van het F1-team van Mercedes en won met het Formule E-team van Mercedes het wereldkampioenschap in 2021. Voor de 27-jarige is het een mooie kans om zich nogmaals te bewijzen in de Formule 1 en mogelijk zijn kans op een stoeltje in de topklasse van de racesport te vergroten. De Vries wordt getipt als potentiële vervanger van Williams-coureur Nicholas Latifi voor het volgende seizoen. Williams lijkt echter ook naar jong aanstormend talent te kijken, De Vries is met zijn 27 jaar mogelijk te oud om nog interessant te zijn voor Williams of wellicht zelfs Mercedes als vaste coureur in de Formule 1.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy