Porsche komt met grote elektrische SUV

Porsche heeft voor dit of volgend jaar een volledig nieuwe generatie Macan in het vat zitten. Dat wordt een elektrische SUV die een plekje krijgt naast de huidige generatie Macan die met verbrandingsmotoren wordt geleverd. Die elektrische Macan wordt een broertje van de Audi Q6 E-tron en deelt dan ook zijn PPE-platform met die elektrische Audi. De Macan ‘EV’ vult het elektrogamma van Porsche aan dat momenteel ook de Taycan en diens derivaten omvat. Maar, ook daar blijft het niet bij.
“We komen met een nieuwe luxueuze elektrische SUV die we in Leipzig gaan produceren,” zegt Oliver Blume, Voorzitter van de Raad van bestuur van Porsche. Met het model richt Porsche zich op de hogere segmenten waar – je raadt het al – de winstmarges behoorlijk zijn. Automotive News tekende onlangs op dat de nieuwe elektrische SUV intern codenaam K1 draagt en omstreeks 2025 op de markt komt.
Heeft Porsche nog meer EV’s in het vat zitten? Zeker. Het komt omstreeks 2025 namelijk ook met een opvolger van de huidige 718-reeks, een auto die alleen geleverd zal worden met een elektrische aandrijflijn. Met de Mission R gaf Porsche al een vooruitblik op wat je van een dergelijk model verwachten kunt.
Afgebeeld: Porsche Cayenne Coupé

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy