Hyundai werkt aan betaalbare elektrische auto van zo'n €20.000

Andreas-Christoph Hofmann, hoofd van de marketingafdeling van Hyundai Motor Europe, zegt ten overstaan van Automotive News dat Hyundai aan een elektrisch instapmodel werkt. Eerder dit jaar was het zustermerk Kia dat al aangaf aan een kleinere en goedkopere elektrische auto te werken.
Verwacht echter niet dat Hyundai binnen nu en enkele maanden het doek van zijn elektrische instapper presenteert. Volgens Hofmann heeft de ontwikkeling van een compacte elektrische auto nogal wat voeten in de aarde. Daarnaast is het volgens Hofmann een hele uitdaging om een compacte EV winstgevend te maken vanwege de kleinere winstmarges op auto’s in de lagere segmenten.
Of Hyundai aan een kleine elektrische ‘stadsauto’ werkt zoals auto’s als de Dacia Spring, of dat het toch voor een maatje groter gaat, is nog niet helemaal helder. Volgens Hofmann zou de richtprijs van een compacte elektrische auto op zo’n €20.000 moeten liggen. Ook Volkswagen, Cupra en Skoda komen op termijn met een ‘betaalbare’ elektrische auto. Voor hun op stapel staande compacte EV’s gaven de merken een richtprijs op van tussen de €20.000 en €25.000. Bij de Volkswagen Groep gaat het om compacte cross-overs. We mikken erop dat ook de inmiddels dus door zowel Hyundai als Kia aangekondigde elektrische instappers van vergelijkbaar formaat zijn.
Hyundai meldde in maart dit jaar dat het nog voor 2030 11 nieuwe elektrische modellen presenteert waarvan er 6 voor zijn luxemerk Genesis zijn. Kia wierp in dezelfde maand in licht op zijn minstens zo fanatieke EV-plannen.
Afgebeeld: de Hyundai Casper. Geen EV en even vrolijk als klein. Dient puur ter illustratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy