Mini Electric Cabrio onthuld

De ookwel Mini Cooper SE geheten volledig elektrische Mini Electric was de eerste volledig elektrische auto van Mini die in serieproductie ging. Hoewel Mini eerder al een plug-in hybride Countryman introduceerde, bleef de volledig elektrische aandrijflijn behouden aan de de driedeurs hatchbackversie van het merk. Nu trekt Mini deze Electric Cabrio uit de hoge hoed, een elektrische cabriolet dus. Maar…
… het blijft bij dit ene exemplaar. Mini zegt met de presentatie van van de elektrische Cabrio ‘net op tijd voor de zomer’ te zijn, maar meldt daarna direct dat de Electric Cabrio niet voor serieproductie is bestemd en dat het bij dit enkele exemplaar blijft. Waarom Mini de auto dan toch laat zien? Volgens het merk laat het met de open elektrische nieuwkomer zien hoe Mini’s elektrotoekomst ook verpakt kan worden. Zou Mini dan wel met een elektrische cabriolet van de nieuwe generatie auto’s van het merk komen? Dat zou een goede goedmaker zijn.
De Mini Electric Cabrio heeft de carrosserie van een Cooper S Convertible en niet geheel verrassend zijn dus ook de wagenlengte en bagageruimte gelijk aan die van die open Mini. Met zijn bekende 184 pk sterke elektromotor sprint de Mini Electric Cabrio in 7,7 tellen naar een snelheid van 100 km/h. De actieradius bedraagt 230 kilometer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy