Kia XCeed klaar voor facelift

De huidige generatie Kia Ceed werd in 2018 gepresenteerd en ging in 2021 onder het mes. In 2019 voegde Kia de XCeed aan de Ceed-familie toe en dus is het ook niet verwonderlijk dat die cross-over ongeveer een jaar nadat de reguliere Ceed-reeks onder het mes ging wordt opgewaardeerd.
Kia Xceed (pre-facelift, 2019 – 2022)
Kia geeft twee designschetsen vrij waarop de gefacelifte XCeed al te zien is. De XCeed had altijd al geheel andere carrosserie dan de reguliere hatchbackversie van de Ceed en dat verandert natuurlijk ook niet bij de opfrisbeurt. Dat betekent dus ook dat de vernieuwde XCeed recht van voren niet één op één op zijn zustermodellen gaat lijken. De XCeed behoudt zijn ver de voorschermen in duikende koplampen, maar de indeling van de lichtunits wordt wel aangepast. De led-dagrijverlichting is voortaan opgebouwd uit een drietal verticale lijnen in plaats van uit een viertal puntjes. Kia geeft de XCeed ogenschijnlijk een dynamischer vormgegeven voorbumper en past ook de grille aan. Tussen die vernieuwde grille en de grens van de motorkap plakt Kia zijn nieuwe merklogo, dat de Xceed overigens ook in huidige vorm al heeft.
Kia XCeed
Net als de GT- en GT-Line versies van de Ceed Hatchback krijgt ook de XCeed zo te zien eigenwijs ingevulde achterlichten met een soort honingraatmotief. Ook aan de achterzijde vernieuwd Kia de bumper, al lijken de verschillen met die van het uitgaande exemplaar minder groot. De zilverkleurige skidplate wordt nu deels door een in carrosseriekleur uitgevoerd element ingevuld. Kia belooft ook aanpassingen aan het interieur, al moet je vooral rekenen op zaken als een vernieuwd infotainmentsysteem en de komst van nieuwe materialen.
Kia maakt verder melding van de terugkeer van de plug-in hybride aandrijflijn. Daarnaast ligt het voor de hand dat de 1.0 T-GDI’s ook in de XCeed ondersteund worden door mild-hybride techniek. De introductie van de vernieuwde Kia XCeed vindt op 18 juli plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy