Iveco sluit deal met Hyundai voor waterstofbussen

Specifiek sluit het Italiaanse Iveco een deal met HTWO, een nieuwe tak van Hyundai die zich richt op de ontwikkeling van brandstofcellen, die waterstof omzetten in elektrische energie. Hoewel Hyundai ook een brandstofcel in personenauto Nexo levert, wordt algemeen aangenomen dat deze techniek vooral voor grotere voertuigen erg nuttig kan zijn. Dat verklaart waarom Iveco zijn (stads-)bussen op deze manier wil elektrificeren.
Iveco noemt specifiek Europa en ook thuisland Italië als afzetmarkt voor de waterstof-bussen. De bussen moeten ook in Italië worden gebouwd. Door onder meer deze bussen zegt het bedrijf ‘een leidende rol in de energietransitie van het Europese openbare vervoer’ te ambiëren.
Iveco heeft van oudsher banden met Fiat, maar is geen onderdeel van het Stellantis-concern. In plaats daarvan staat het op eigen benen, als één van de merken van de Iveco Group.  Iveco maakt onder verschillende namen vrachtwagens, bussen en bestelbussen (Daily), maar ook legervoertuigen en industriële aandrijflijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy