'Komst belangrijke nieuwe EV's Volkswagen Groep vertraagd'

Het Duitse Automobilwoche meldt dat een reeks belangrijke nieuwe EV’s van onder meer Audi, Porsche en Bentley vertraging dreigt op de lopen. Volkswagen’s dochterbedrijf Cariad dat de ontwikkeling van software voor de nieuwe elektrische auto’s ontwikkelt, zou het niet voor elkaar krijgen om de software tijdig af te hebben.
Binnen Audi’s Artemis-project, waar Porsche begin dit jaar uit stapte, werkt Audi aan een elektrisch vlaggenschip waarin het mogelijk invloeden van het Grandsphere-studiemodel verwerkt. Dat elektrische uithangbord van onder meer autonoom rijden zou in 2024 op de markt komen, maar volgens Automobilwoche dat zich baseert op anonieme bronnen is de komst van die EV met drie jaar uitgesteld tot 2027. Dat zou betekenen dat de volgens de geruchtenmolen intern ‘Landjet’ gedoopte Audi pas na het voor 2026 gepland staande elektrische vlaggenschip van Volkswagen, de Trinity, op de markt komt. Automobilwoche schrijft dat Audi voornemens is om een op autonoom gebied minder bedeelde hoog in de markt te positioneren elektrische SUV- of cross-over achtige voor 2025 op de rol heeft staan.
Daarnaast zou ook de komst van de elektrische Porsche Macan en diens zustermodellen van Audi, de Q6 E-tron en Q6 E-tron Sportback, vertraging oplopen. De ontwikkeling van de hardwarematige kant van deze elektrische SUV’s zou volgens planning verlopen, al zou ook hier de ontwikkeling van de software via Cariad achterblijven op schema. De productiestart van de Q6 E-tron zou voor eind dit jaar gepland staan, maar volgens Automobilwoche zullen de eerste exemplaren pas in september 2023 in Ingolstadt van de band lopen. Ook Porsche zou dus nog wachten op software voor de elektrische Macan die het naast de huidige en met verbrandingsmotoren leverbare generatie gaat voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Generated by Feedzy